От 2013г. започнах хемодиализа след ХБН-4-та  степен и креатинин 1300. Започнах да търся варианти за лечение.

Разбрах ,че единственият вариант е трансплантация.В края на 2014 година се свързах с фирма МЕДИГАРД, където ми предложиха трансплантация в клиника в Истанбул. Месец февруари 2015г. отидох в клиниката в Истанбул за подробни изследвания. Оказа се ,че имам рак на бъбреците и съм заразен с хепатит В, за които не съм и подозирал.

Наложи се спешна операция по отстраняване на левия бъбрек. След 1 месец бе отстранен и десния бъбрек. Започна и лечение на хепатита с Бараклуд. През месец Април-2015 г при последните изследвания на моя донор ( тъщата ) се оказа , че не може да ми стане донор поради проблем с белия дроб. След тази непредвидима ситуация моята съпруга се съгласи да ни направят кръстосана трансплантация.

След направените и изследвания от клиниката ни предложиха трансплантация между 3 двойки. На 29 май се състоя трансплантацията от екипа на проф. Талиоглу, на когото искам да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ.

Следоперативния период премина сравнително леко. На 13-ти юни ни изписаха и се прибрахме в България. 6 месеца след операцията мога да кажа,че аз и съпругата ми се чувстваме отлично. Искам да изкажа огромна благодарност на целият екип на болница Газиосманпаша, на Сузане, без която нямаше да се справим и най вече на Сиси за проявеното и разбиране и отзивчивост.

Благодаря, че ви има и давате шанс на много хора да живеят пълноценно.

С голямо уважение: Димитър и Мария Миленови.